Home

carnaval 2010

Ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan de optochten in Mierlo, Aarle-Rixtel en Beek en Donk. Voor de optocht in Mierlo zijn we op zaterdagochtend rond half elf vertrokken vanuit Beek en Donk. Daar aangekomen hebben we onze praalwagen op gebouwd zodat hij klaar was voor de optocht. Na de sleuteloverdracht door de burgemeester aan de drie carnavalsverenigingen kon de optocht van start gaan. Door het koude weer was de opkomst dit jaar wat minder dan andere jaren, maar het was een geslaagde missie met als eindresultaat een vierde prijs overall en de eerste prijs als buitendorpse deelnemer. Niet slecht voor een stel amateurs.
De zondag begon minder voorspoedig omdat de tractor niet wilde starten door het ijzig koude weer, het voelde 35 graden onder nul. Maar door vakmanschap van enkele van ons, Bun bedankt, en door drie kwartier geduld van de rest, kregen we het motortje met wat vluchtige stof en het overstarten met een vrachtwagen toch aan de praat en hij liep weer als een motortje van 50 jaar oud. Er was gelukkig nog net tijd om de praalwagen vlug naar ’t Huukske te rijden en de wagen aan Jos en Coby te showen. Maar zoals altijd komt één zelden alleen en werd langs het kanaal de slang van het koelsysteem door de V-snaar doorgesneden zodat al het koelwater uit het blokje liep. Help wat nu, was de vraag die iedereen zich afvroeg. Maar zoals altijd als je weinig tijd hebt moet je het probleem snel oplossen. We stonden met geluk bij pech voor de deur van een grote werkplaats waar ze tractoren repareren en de eigenaar was ook nog telefonisch bereikbaar. Hij is toen snel gekomen en met een buisje en wat slangenklemmen was de tractor weer te repareren, Marcel bedankt. Ondertussen waren we weer een uur verder en begon Coby ons toch wel te missen. Dus even bellen met Onno om te vragen hoe het er mee staat. Na het vertellen van onze motorpech is Coby, met gevaar voor eigen leven op de fiets gestapt (had ze al 15 jaar niet meer gedaan), en is ze ons lekkere warme worstenbroodjes komen brengen, Coby bedankt. Zo tractor gerepareerd, worstenbroodjes op, buikje vol, dus we kunnen naar Aarle-Rixtel om op te stellen voor de optocht. Na het uitrijden van de optocht was het eindresultaat in Aarle-Rixtel is een derde plek.
Het was een gezellige optocht en we komen volgend jaar zeker weer terug. Hierna vlug de wagen weer afgebroken en weer naar Beek en Donk om hier op te stellen voor de optocht. Er stonden veel kijkers langs de route en het was een zeer dankbaar publiek. Ze hebben ons goed losgemaakt van het snoep en onze Valentijn hartjes, waarvoor onze dank. Bij de prijsuitreiking bleek dit nog eens temeer omdat we naast de eerste prijs ook de publieksprijs in de macht wisten te slepen. Door deze prijs weet je dat wat je doet ook door het publiek wordt gewaardeerd. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij en hopen dan het publiek weer te kunnen vermaken.

Joris