Home

Geschiedenis Stroizakken

In d’n beginne waren er nog geen Stroizakken. Maar in het jaar 1988 zijn er een paar uit de klei getrokken jong met elkaar op stap gegaan en zij hebben gemeend zich te onderscheiden van de rest door een groepje te vormen. Als je een groepje hebt dan dien je ook een naam te hebben zodat de maatschappij je kan aanspreken. De naam die ze hebben uitgekozen is bij het lanceren van de website al lang een begrip in Beek en Donk en omstreken. Tijdens een weekeind in La Roche hebben we ons De Stroizakken genoemd. Vanaf het begin waren Bun, Ruben, Vijver, Skoen EvH, Carla en Annemiek van de partij. Hierna hebben Muis, Mike en Dave zich aangesloten bij het groepje. Door de liefde is Andy tot de groep toegetreden en heeft hij zijn broer Danny meegebracht. In 1996 is de eerst aspirant Stroizak toegetreden en is Erwin in 1997 officieel als eerste met een proeftijd van een jaar tot de Stroizakken geïnstalleerd. Hierna zijn twee nieuwe aspiranten benoemd, te weten Maarten en Joris. Ook zij hebben een jaar in het roze mogen lopen. Hierna zijn Tonje en Hugo nog toegetreden. Op dit moment is er nog één aspirant(?) namelijk Dennis, zijn proeftijd loopt echter al vanaf 2006 zodat ik niet weet of hij nog wel ooit aspirant lid af wordt. Op de nominatie staat nog Koen, maar we zullen eerst de lopende aanvragen verwerken.

Wat deden de Stroizakken zoal in de afgelopen jaren. Het is begonnen met opstap gaan naar cafe bar Slaats in Mariahout, later werd ’t Huukske ons stamcafe. Hier zijn de nodige pilsjes gedronken. Er werden ook regelmatig concerten bezocht van Normaal, BZB, Zingende Fresia’s enz. Ook werd regelmatig een festival bezocht zoals Parkpop, Torhout-Werchter, Paaspop, Trendpop enz.
We hebben vanaf het begin met carnaval aan de optochten deel genomen, later ook nog uitgebreid met Aarle-Rixtel en Mierlo. Het hoogte punt is toch wel de stroizakkenfisten die we hebben georganiseerd. Dit hebben we altijd met veel plezier gedaan en de fisten waren altijd geslaagd.